Over mij

Ik heet Klaas Groenewold (1998, Deventer) en ik ben een professionele mannelijke Nederlandse voice-over en stemacteur, wonend te Enschede. Ik was een jaar of vijftien toen ik voor het eerst een tekst insprak. Ik heb als kind commercials al fascinerend gevonden: duizenden mensen horen je stem en toch kent niemand je. Dat vind ik juist zo charmerend en mysterieus aan het beroep. Sindsdien heb ik vele jaren geoefend voordat ik in 2019 professioneel de markt op ging.

Naast mijn werk als stem voor radio- en televisiecommercials, online video’s en e-learning, studeer ik Creative Business met een specialisatie in audiovisuele media. Door het volgen van deze hbo-studie bezit ik niet alleen veel kennis over het inspreekvak, maar ook over het gehele spectrum van audiovisuele contentproductie en de marketingstrategieën eromheen.

Eigen studio

In mijn woonruimte beschik ik over een high-end studio waarin ik zonder beperkingen kan werken en hoge kwaliteit voice-overs kan opnemen dankzij de goede isolatie, akoestiek en apparatuur. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in diverse nabewerkingstechnieken waarmee ik een opname wat extra glans kan geven en deze direct onder een video geplaatst kan worden.

Ik vind het belangrijk een goed product op te leveren waar de klant achteraf niet te veel werk aan heeft. Mijn motto luidt dan ook: het maakt niet uit welk budget een bedrijf beschikbaar heeft, maar als je akkoord gaat met de prijs, dan moet je er volop voor gaan en geen half werk leveren. Óf je geeft alles, óf je geeft niets. Ik ben inmiddels redelijk ervaren en ik weet wat ik doe tijdens een klus en voorbespreking. Maar ook geloof ik erin dat iedere opdracht nieuwe inzichten met zich meebrengt waarmee je jezelf verder kan ontwikkelen. Om die reden vind ik dat er tijdens samenwerkingen open over feedback en verbeterpunten gesproken moet kunnen worden.

Naast student en voice-over, ben ik partner van Maxime en leiden we een fijn leven samen. Hij steunt mij door en door met mijn bedrijf en is eerlijk als ik een zakelijke kwestie beter op een andere manier kan aanpakken. In de weekenden wandelen we veel en zoeken we de natuur op.